Laatste Berichten

27 maart: Laatste update Covid-19/Corona virus

De Overheid in China heeft bepaald, dat niemand op dit moment China mag betreden ook al heeft u nog een geldig visum. Ook de 144-uur regeling is tijdelijk geschrapt. Een uitzondering is een C-visum (crew), voor vrachtverkeer. Mocht u denken toch in aanmerking te kunnen komen om het land te betreden, adviseren wij contact op te nemen met de ambassade. U kunt bovenstaande info vinden op: https://www.fmprc.gov.cn/mfa_eng/wjbxw/t1761867.shtml

26 maart: Nieuwe update Corona

De Ambassade en het Servicecenter van de Ambassade is vanaf vrijdag 27 maart, 1 dag in de week geopend: elke vrijdag. Alle aanvragen zullen TBD zijn, dat betekent dat u niet automatisch een visum krijgt ook al zijn de papieren in orde.
De verwerking kan 2 maanden duren. Zoals u in het laatste bericht kan lezen, is dat iedereen 2 weken in quarantaine moet daar zal het vanaf afhangen. Dus u moet aan kunnen tonen dat u 2 weken minimaal in quarantaine kan.
Wie zouden er dan in aanmerking kunnen komen? Mensen die getrouwd zijn met een Chinees en daar een huis hebben.Of familie bezoek langer dan 14 dagen. U zou een zakelijk visum aankunnen vragen Double of( Multiple entry als u daarvoor in aanmerking komt) maar houdt u er dan rekening mee dat u uw paspoort 2 maanden kwijt bent. Mocht u vragen hebben kunt u uiteraard bellen met 0102234543.

25 Maart 2020 Nieuws uit China

Wij hebben vernomen, van ons agentschap in Shanghai, dat iedereen die nu naar China afreist 2 weken in quarantaine moet! (iedereen uit Europa en de USA).
M.a.w. de ambassade is 3 dagen per week open: Maandag, Woensdag en Vrijdag. de ambassade zal dus alleen visa afgeven, als u aan kunt tonen, dat u 2 weken in quarantaine kan.

16 Maart: Nieuwe Openingstijden

In verband met de nieuwe regels van de Ambassade, draaien wij op halve kracht. D.w.z., U kunt ons kantoor bezoeken van 08.30 uur t/m 14.00 uur.
Wel zijn wij telefonisch en per mail heel de werkdag bereikbaar. Sorry voor het ongemak.