Laatste Berichten

9/6/2020 nieuwe update Chinees Service Center.

9 juni 2020:

We hebben vandaag een update ontvangen van het Chinese Visa Application Centre in Den Haag met betrekking tot de nieuwe regelgeving voor visumaanvragen voor China. Ze ontvingen vanmorgen deze informatie rechtstreeks van de ambassade:

Alle aanvragers moeten een uitnodigingsbrief van de Chinese regering hebben

Een verklaring van de werkgever van de aanvrager waarin de reden van de reis wordt uitgelegd en waarom deze dringend is

Aanvragers moeten negatief worden getest op COVID-19. Het testresultaat moet tijdens uw aanvraag voor afspraak aan het Chinese Visa Centrum worden getoond

Het COVID-19-testresultaat mag niet ouder zijn dan 3 dagen vóór uw bezoek aan het Chinese Visa Center

Bevestiging van een vliegticket met vertrek naar China binnen 14 dagen na ontvangst van het visum

Het Chinese Visa Centrum accepteert alleen aanvragen op donderdag op afspraak en goedgekeurde visa worden dezelfde dag afgegeven

20 april 2020 laatste update Covid-19/Corona visum

vrijdag 17 april 2020 , was de laatste dag, dat ook het Service Center van de Ambassade open was. Ze zijn voor onbepaalde tijd gesloten. We hebben vernomen vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken in China, dat ze voor komende maand niemand binnen laten. Zodra wij meer nieuws/updates hebben, zullen wij u uiteraard via de website informeren.

27 maart: Laatste update Covid-19/Corona virus

De Overheid in China heeft bepaald, dat niemand op dit moment China mag betreden ook al heeft u nog een geldig visum. Ook de 144-uur regeling is tijdelijk geschrapt. Een uitzondering is een C-visum (crew), voor vrachtverkeer. Mocht u denken toch in aanmerking te kunnen komen om het land te betreden, adviseren wij contact op te nemen met de ambassade. U kunt bovenstaande info vinden op: https://www.fmprc.gov.cn/mfa_eng/wjbxw/t1761867.shtml

26 maart: Nieuwe update Corona

De Ambassade en het Servicecenter van de Ambassade is vanaf vrijdag 27 maart, 1 dag in de week geopend: elke vrijdag. Alle aanvragen zullen TBD zijn, dat betekent dat u niet automatisch een visum krijgt ook al zijn de papieren in orde.
De verwerking kan 2 maanden duren. Zoals u in het laatste bericht kan lezen, is dat iedereen 2 weken in quarantaine moet daar zal het vanaf afhangen. Dus u moet aan kunnen tonen dat u 2 weken minimaal in quarantaine kan.
Wie zouden er dan in aanmerking kunnen komen? Mensen die getrouwd zijn met een Chinees en daar een huis hebben.Of familie bezoek langer dan 14 dagen. U zou een zakelijk visum aankunnen vragen Double of( Multiple entry als u daarvoor in aanmerking komt) maar houdt u er dan rekening mee dat u uw paspoort 2 maanden kwijt bent. Mocht u vragen hebben kunt u uiteraard bellen met 0102234543.