Laatste Berichten

Nieuwe regels voor visa voor China

De regels voor het aanvragen van een visum zijn aangescherpt. Lees hier waaraan u dient te voldoen:

Toeristen
U dient het hele visumaanvraagformulier in te vullen. Als u iets niet kunt invullen, noteer dan ‘n/a’. Een visum voor 90 dagen wordt zelden meer afgegeven (alleen voor familiebezoek.) Per paspoort hebben wij van u nodig: ticket, hotelboeking, visumaanvraagformulier, pasfoto waarop uw tanden niet te zien zijn.

Zakelijk
Hiervoor gelden dezelfde regels en eisen als voor toeristen. Daarnaast hebben wij extra nodig: een uitnodiging + eventuele garantiebrief (voorbeeld hier). Indien u een double entry wilt, dienen de 2 data in de uitnodiging vermeld te staan. Voor een multiple entry heeft u een visa-notification nodig plus een uitgebreide uitnodiging met minimaal 3 data van bezoek. Wanneer u 1 visum in uw paspoort heeft staan, kunt u geen een toeristenvisum meer aanvragen: u dient aan te tonen waarom u zo regelmatig reist.

U dient zelf kopieën te maken. Als de set niet compleet is kunnen wij administratiekosten in rekening brengen.

Visum China gaat per email factureren

Vanaf 1 juni 2012 gaan wij de facturen per e-mail versturen. Dit kan zijn, een week nadat we het paspoort retour hebben gestuurd. Houd dus uw mailbox in de gaten. U betaalt bij ons nog steeds achteraf. Wij hanteren geen verborgen kosten, zoals administratiekosten, die elders wel worden berekend.

Het consulaat neemt spoed en express aanvragen niet meer in behandeling

Vanaf 4 juli 2012 neemt het consulaat geen spoed en express aanvragen meer in behandeling. De snelste en enige procedure op het consulaat is dan 4 werkdagen. Wij kunnen echter wel een spoedvisum voor u regelen. Neem direct contact met ons op 06 – 17 12 65 94