Studievisum

U kunt kiezen uit twee studievisa. Klik op uw keuze en alle benodigde informatie verschijnt.

LET OP!

 

Vanaf heden staan de nieuwe aanvraagformulieren van de Ambassade/Consulaat op onze website!

T/M 9 MEI 2019, mogen we de oude formulieren nog inleveren. Het verschil? een berg…

U wordt op onze website door gelinkt naar de website van het servicecenter van het Consulaat. Dit formulier bestaat uit 8 pagina’s  (het oude uit 4 pagina’s).

Het begint met het uploaden van een ‘ speciale’ pasfoto.De achter grond moet echt wit zijn. Als dit niet lukt kunt u niet verder….Tevens moet u ook een pasfoto mee opsturen naar ons. ( u mag deze ook plakken op pagina 2, rechts onder).

Bij vraag 9.1b vult u in: ‘visiting the servicecenter’. U kunt het gewoon naar ons opsturen, gebruik maken van de koerier of langs brengen, maar wij moeten met uw paspoort naar het Service Center op afspraak.

Graag alleen een afspraak inplannen als u binnen 6 dagen vertrekt anders is dit niet nodig, dan doen wij dit voor u.
 LET OP!

Vult u dan bij het afspraken-formulier in, bij SURNAME : VISUM CHINA ONLINE. U mag 5 paspoorten op het zelfde nummer invullen.
Graag het tijdslot na 12 uur invullen.

LET OP!

Wij kunnen ook voor u de afspraak inplannen, echter kunnen wij pas de afspraak inplannen, wanneer we uw paspoort/aanvraag hebben en dan pas voor de eerst volgende dag. Dit kan dus vertraging oplopen…

PS: U maakt dus een afspraak bij het Service Center, niet bij ons, maar wij gaan voor u naar het Servicecenter van het Consulaat op afspraak.

LET OP! Mochten de afspraken volzitten voor uw vertrek, dan zijn wij daar niet AANSPRAKELIJK VOOR!

Dit zijn de nieuwe regels van het Consulaat, niet van ons..

Succes!

P.S. Mocht u met 2 personen reizen, adviseer ik gebruik te maken van het e-visum voor China. Kijk op onze andere website www. E-visumChina.nl voor de voorwaarde.

 

Studievisum (F Visa) < 90dgn

Opdrachtformulier Visum aanvraag formulier

Voor het aanvragen van een studievisum (F Visa) <90 dagen dient u onderstaande documenten aan te leveren:

 

Note: Het is niet vanzelfsprekend, dat dit visum direct wordt afgegeven.Vaak wordt er naar meer documenten gevraagd. Vraag dit visum op tijd aan.

  • Nederlands paspoort
    Geldig tot zes maanden na de aanvraag en met 2 opeenvolgende lege pagina’s in het paspoort of in het buitenlands paspoort met Nederlandse verblijfsvergunning. Komt u niet uit Nederland maar wel uit Europa, dan moet u middels een werkgeversverklaring of een GBA (gemeentelijk basis administratie) kunnen aantonen dat u in Nederland woont of werkt.
  • Kopie van ID pagina paspoort
  • Recente kleurenpasfoto
    Origineel, dus geen digitale print of fotokopie, vastgeplakt of aan het officiële aanvraagformulier gehecht (niet geniet), met witte of grijze achtergrond. De tanden mogen niet gezien worden. Zie de foto-vereisten. pdf_icon
  • Boeking van verblijf op de campus
    Niet nodig als dit al in de uitnodiging staat.
  • Bewijs van school dat u studeert, wat u daar gaat doen en voor hoelang.
  • Vliegticket / boekingsbevestiging van de periode dat u daar verblijft pdf_icon
  • Uitnodiging/invitation letter van de school. ALs dit een particulieren School is, een Business lisence en een Lisence dat ze les mogen geven!
  • Betaalbewijs van school (dat de opleiding is betaald)
  • Bankafschrift met 100 euro per dag saldo, zolang u in China verblijft
    Hierin staat dat u daar gaat studeren, de periode dat u daar gaat studeren en dat alle kosten gedekt zijn.
  • Business License van de particuliere instelling in China
  • Indien u een Afghaans, Bengalees, Congolees, Filipijns,  Ghanees, Indiaas, Iraans, Irakees, Israëlisch, Kazachstans, Kyrayzstaans, Malinees, Nigeriaans, Sri Lankees, Tajikistaans, Turks, Uzbekistaans paspoort heeft, dient u een werkgeversverklaring, loonstrook, kopie verblijfsvergunning (voor- en achterzijde) en een verzekeringsbewijs (voor- en achterzijde) aan te leveren.
  • Visum China Online opdrachtformulier(deze vindt u onderaan de pagina onder de rode button)
  • Volledig ingevuld visum aanvraagformulier, deze moet getypt zijn, mag niet geschreven zijn(deze vindt u onderaan dekpagina onder de rode button)pdf_icon
    Let hierbij goed op de volgende onderdelen:

    • Vul volledig in met uw handtekening.
    • Bij vragen die niet voor u van toepassing zijn, vult u in: n/a
Tarieven
Tarief (kosten ambassade) voor een visum voor China: € 126.55
Bemiddeling voor Normale procedure – 6 dagen € 30,00 excl. btw € 36,30 incl. btw
Bemiddeling voor Expresse procedure – 4 dagen € 42.50 excl. btw € 51,43 incl. btw
Bemiddeling voor Spoed procedure – 3 dagen € 52,50 excl. btw € 63,53 incl. btw

 

garantiepost (duurt 2 werkdagen) €  15,00 excl. btw € 18,15 incl. btw
Ophaalkoerier € 37.50 excl. btw € 45.38 incl. btw

Onze betalingsconditie is 7 dagen. Wij rekenen standaard € 7,50 ex btw opslag per factuur. Betaalt u binnen 7 dagen, dan mag u de opslag van €9,08 incl btw in mindering brengen.

Wij proberen per 1 januari 2019 de factuur te sturen voordat wij het paspoort retour sturen, zodat u, uw visum al betaald heeft alvorens wij het paspoort retour sturen. Helaas zijn wij dit genoodzaakt,  i.v.m. vele incasso’s..

 

OpdrachtformulierVisum aanvraag formulier

BESTEL EEN OPHAALKOERIER

Heeft u nog vragen? Mail info@visumchinaonline.nl of bel 010 2234543.

Studievisum (F Visa) > 90dgn

Opdrachtformulier Visum aanvraag formulier

Voor het aanvragen van een studievisum (F Visa) >90 dagen dient u onderstaande documenten aan te leveren:

  • Nederlands paspoort
    Geldig tot zes maanden na de aanvraag en met 2 opeenvolgende lege pagina’s in het paspoort of in het buitenlands paspoort met Nederlandse verblijfsvergunning. Komt u niet uit Nederland maar wel uit Europa, dan moet u middels een werkgeversverklaring of een GBA (gemeentelijk basis administratie) kunnen aantonen dat u in Nederland woont of werkt.
  • Kopie van ID pagina paspoort
  • Recente kleurenpasfoto
    Origineel, dus geen digitale print of fotokopie, vastgeplakt of aan het officiële aanvraagformulier gehecht (niet geniet), met witte of grijze achtergrond. De tanden mogen niet gezien worden. Zie de foto-vereisten. pdf_icon
  • Boeking van verblijf op de campus
    Dit is niet nodig als dit al in de uitnodiging staat.
  • Uitnodiging/invitation letter van de school
    Hierin staat dat u daar gaat studeren, de periode dat u daar gaat studeren en dat alle kosten gedekt zijn.
  • brief van school/universiteit, dat u studeert, waar u in China gaat doen, en voor hoe lang.
  • Vliegticket / boekingsbevestiging van de periode dat u daar bent pdf_icon
  • JW 202 formulier + kopie (origineel krijgt u retour) mits dit een overheidsuniversiteit/school is, anders een brief waarin staat, dat ze les mogen geven en een businesflicense van de school
  • Letter of admission + kopie (origineel krijgt u retour)
  • Indien u een Afghaans, Bengalees, Congolees, Filipijns, Ghanees, Indiaas, Iraans, Irakees, Israëlisch, Kazachstans, Kyrayzstaans, Malinees, Nigeriaans, Sri Lankees, Tajikistaans, Turks, Uzbekistaans paspoort heeft, dient u een werkgeversverklaring, loonstrook, kopie verblijfsvergunning (voor- en achterzijde) en een verzekeringsbewijs (voor- en achterzijde) aan te leveren.
  • Visum China Online opdrachtformulier(deze vindt u onderaan de pagina onder de rode button)
  • Volledig ingevuld visum aanvraagformulier, deze moet getypt zijn, mag niet geschreven zijn.(deze vindt u onderaan dekpagina onder de rode button)pdf_icon
    Let hierbij goed op de volgende onderdelen:

    • Vul volledig in met uw handtekening.
    • Bij vragen die niet voor u van toepassing zijn, vult u in: n/a.
Tarieven
Tarief (kosten ambassade) voor een visum voor China: € 126.55
Bemiddeling voor Normale procedure – 6 dagen € 30,00 excl. btw € 36,30 incl. btw
Bemiddeling voor Express procedure – 4 dagen € 42.50 excl. btw € 51,53 incl. btw
Bemiddeling voor Spoed procedure – 3 dagen € 52.50 excl. btw € 63,53 incl. btw
garantiepost (duurt 1 a 2 werkdagen de verzending) € 15,00 excl. btw €  18,15 incl. btw
Ophaalkoerier € 37.50 excl. btw € 45.38 incl. btw

Onze betalingsconditie is 7 dagen. Wij rekenen standaard € 7,50 ex btw opslag per factuur. Betaalt u binnen 7 dagen, dan mag u de opslag van €9,08 incl btw in mindering brengen.

Wij proberen per 1 januari 2019 de factuur te sturen voordat wij het paspoort retour sturen, zodat u, uw visum al betaald heeft alvorens wij het paspoort retour sturen. Helaas zijn wij dit genoodzaakt,  i.v.m. vele incasso’s..

 

Opdrachtformulier Visum aanvraag formulier

BESTEL EEN OPHAALKOERIER

Heeft u nog vragen? Mail info@visumchinaonline.nl of bel 010 2234543.