Veelgestelde vragen

Wat is een visum?

Een visum is een officiële toestemming om een land binnen te reizen. In tegenstelling tot een paspoort wordt een visum over het algemeen niet afgegeven door het thuisland van de reiziger maar door het land waar hij/zij wil inreizen. Op deze manier kan dat land beter in de gaten houden wie het land binnenkomt en ook wanneer. Visa moeten meestal binnen een bepaalde periode gebruikt worden, en vaak wordt het aantal keren dat in die periode het land mag worden betreden aangegeven in het visum (de zogenaamde single entry, double entry en multiple entry visa). Voor China moet het visum van te voren aangevraagd worden. Hierdoor heeft dit land in principe de mogelijkheid een onderzoek naar het verleden van de aanvrager uit te voeren. Op grond hiervan kan besloten worden het visum, en daarmee de toegang tot het land, toe te staan of te weigeren. 1 visum, meervoud is 2 visa.

Hoe lang van te voren kan ik een visum voor China regelen?

2 maanden van te voren is ruim op tijd, het duurt ongeveer 5 werkdagen.

Hoe lang is het visum voor China geldig?

Een single entry is 3 maanden geldig na uitgifte. D.w.z. u mag de laatste dag nog inreizen en dan nog 30 of 60 dagen blijven (wat u aangevraagd heeft), Een double entry kan 3 tot 6 maanden geldig zijn na uitgifte. Een multiple entry is 1 jaar geldig.

Hoe lang mag ik per keer blijven in China?

De normale gang van zaken voor zowel toerist of zakelijk is 30 dagen of 60 dagen. Wilt u toch langer blijven dan kunt u het visum verlengen in China. (dit is niet zo makelijk.)

Kan ik mijn paspoort wel aangetekend opsturen naar een postbusnummer?

Al meer dan 25 jaar worden paspoorten per aangetekende post binnen Nederland verzonden. Dat moeten er al honderdduizenden geweest zijn. Onze ervaring is dat u zich geen zorgen hoeft te maken. Binnen Nederland gaat het altijd goed

Mag ik mijn paspoort wel aan een derde geven?

Ja, om te voldoen aan een wettelijke verplichting mag u uw paspoort uit handen geven. In geval van een visumaanvraag is dat de wettelijke verplichting, die stelt dat een reiziger een visum nodig heeft om een land te bezoeken.

Er zit een sticker op mijn paspoort, mag dat?

Dat is geen enkel probleem, mocht u er zelf hinder van hebben kunt u deze makkelijk verwijderen. De sticker is nodig om de procedure op het consulaat zo makkelijk mogelijk te laten verlopen. Het consulaat kan zo zien dat het paspoort bij VisumChina hoort.

Hoe ziet een visum voor China eruit, waar moet ik op letten?

Zie voorbeeld visum: klik hier

Hoe ziet een aanvraagformulier van China eruit ?

Zie voorbeeld aanvraagformulier: klik hier

Ik ga ook naar India en/of Nepal en/of Tibet, kan ik dat ook bij jullie regelen?

Voor informatie over dit onderwerp kunt u terecht op de Overige landen pagina

Kan je ook een visum voor China krijgen zonder je paspoort af te staan?

Ja en nee, als u met 2 personen reist, kunt u gebruik maken van het e-visum/groepsvisum voor China of als u zakelijk gaat en u vliegt op Shanghai, kunnen we ook een visum on arrival regelen zonder het afstaan van het visum

Mijn reis naar China is uitgesteld maar ik heb al een visum voor China wat nu?

In het visum staat voor welke periode uw visum geldig is. In die periode kunt u het visum China gebruiken. Vertrekt u later of u bent langer in het land dan moet u een nieuw visum aanvragen.

Mijn reis is geannuleerd, kan ik mijn geld voor het visum van China en de bemiddeling terugkrijgen?

Nee, helaas.

Welke en wat voor souveniers mag ik uit China meenemen?

De Nederlandse douaneregels vindt u op www.douane.nl

Heb ik inentingen nodig?

Voor het aanvragen van een visum hoeft u niet het gele koorts boekje te overleggen. Voor uw gemoedsrust zie www.lcr.nl of bel de vaccinatielijn op 0909-9584